piątek, 16 listopada 2012

Zielona rozkosz

Początki życia w zielonym wymiarze bywają trudne. O poranku poczułam ból brzucha, a zbyt intensywnie kwaśne koktajle poraniły język i podniebienie. Uwielbiam kwaśny smak, ale mniej to, co kwasy potrafią zrobić z moimi ustami i policzkami...
Zamarzyłam o lekkim, kojącym i rozkosznym aksamicie na moje "rany".

Inspiracja nadeszła szybko :-)
Powstał intensywnie zielony rozkoszny koktajl spełniający absolutnie wszystkie moje oczekiwania. Rozkosz. Dokładnie tak.

A oto skład - w prostocie mieści się najwyraźniej wszystko :-)

  • słodkie dojrzałe gruszki
  • miękkie, dojrzałe avocado
  • duuuża garść świeżego szpinaku
  • woda mineralna
Charakterystyczną cechą owego koktajlu jest konsystencja tłustej śmietany - puchata powierzchnia, delikatny smak. Dla wielbicieli mocnych aromatów polecam  kilka orzechów włoskich - do posypania lub zjedzenia osobno.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz