Zakwaszenie organizmu, to takie dolegliwości jak chroniczne zmęczenie, brak energii, problemy ze snem, a także osteoporoza, choroby układu krążenia - w tym typowo sercowe; kamienie nerkowe, problemy z pracą wątroby, zatrzymywanie wody w organizmie, choroby stawów, stany zapalne... Większość chorób ma swoje źródło w nieprawidłowej diecie i zakwaszeniu organizmu właśnie.
A co wpływa na zakwaszenie organizmu?
Stres, nieprawidłowa dieta, używki, leki... Jesteśmy narażeni na to, iż nasz organizm dążąc do równowagi kwasowo-zasadowej, będzie osłabiał nasze kości, zęby, wreszcie mięśnie, w tym najważniejszy - serce. Możemy temu zapobiec.
Jaka żywność zakwasza nasz organizm?
Z pewnością wszelkie produkty słodzone cukrem, ciasta, ciasteczka, mięso, ryby, nabiał. Do tego używki jak kawa, herbata, papierosy, alkohol.
Co zatem jeść?
Warzywa, zioła i owoce tak często jak to jest możliwe.
Nasz odkwaszający koktajl, to:
- sok z cytryn
- seler naciowy
- szpinak
- awokado
- woda
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz