Z pewnością tak, ale po co?
W świecie smaków i aromatów potraw postanowiłam upiec zielone babeczki. Zdrowe, smaczne i zielone.
Do moich babeczek użyłam mąki orkiszowej razowej, mąki z migdałów i z orzechów laskowych. Orkisz zawiera lepiej przyswajalny gluten, co sprawia, iż wypiek z jego udziałem często jest dobrze tolerowany przez osoby uczulone na gluten i chore na celiakię.

Oto składniki babeczek:
- mąka razowa
- mąka z migdałów
- mąka z orzechów laskowych
- ksylitol
- proszek do pieczenia
- kefir
- jajko
- olej kokosowy
Babeczki są doskonałe, bezcukrowe, słodkie i przepyszne :-)
Idealne dla gości i na nasze małe co-nie-co w zielonym świecie zielonej żywności :-)
Smacznego :-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz